OVAJ MIG ĆE BITI STOGODIŠNJAK: Poleteo je 1959. godine, u svom sastavu ga imaju i zemlje NATO i Srbija, a evo zašto do danas nije zastareo (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Okt.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAJ MIG ĆE BITI STOGODIŠNJAK: Poleteo je 1959. godine, u svom sastavu ga imaju i zemlje NATO i Srbija, a evo zašto do danas nije zastareo (VIDEO)

Vojni avioni imaju kratak vek trajanja, posebno u periodima tehnološkog napretla. Najelitnija letelica I. svetskog rata mogla bi zastarjeti za nekoliko mjeseci. Stvari se nisu mnogo razlikovale u Drugom svetskom ratu. da pronalskom mlaznjaka, čitave flote aviona postale su zastarele kako tehnologija sazreva. Napredni lovci koji su se borili na nebu nad Korejom postali su smeće samo nekoliko godina kasnije.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Posle 60 godina - MiG bi uskoro mogao da zastari?

Izvor: B92, 04.Okt.2019

Vojni avioni imaju kratak vek trajanja, posebno u periodu tehnološkog napretka, ali najelitnija letelica Prvog svetskog rata mogla bi zastariti za par meseci...Stvari se nisu mnogo razlikovale u Drugom svetskom ratu. Pronalskom mlaznjaka, čitave flote aviona postale su zastarile kako tehnologija sazreva....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.