OPŠTA MOBILIZACIJA NATO ALIJANSE! Snage za brzo reagovanje imaće 300.000 vojnika - pojačanje za Istočni blok

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2022, 14:02

OPŠTA "MOBILIZACIJA" NATO ALIJANSE! Snage za brzo reagovanje imaće 300.000 vojnika - "pojačanje za Istočni blok"

Generalni sekretar NATO Jans Stoltenberg je rekao da će na samitu u Madridu lideri NATO raspravljati o daljem jačanju alijanse na istoku

NATO je doneo odluku da poveća broj snaga za brzo reagovanje.

Kako je saopštio generalni sekretar Jens Stoltenberg, ubuduće će broj snaga za brzo reagovanje iznositi 300.000, umesto dosadašnjih 40.000.

Stoltenberg je rekao i da će na samitu u Madridu lideri NATO raspravljati o daljem jačanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << alijanse na istoku.

Plan je i da lideri na samitu odobre novi strateški koncept za narednih deset godina, po kojem će Rusija biti smatrana kao pretnja kolektivnoj bezbednosti.

Stoltenberg je rekao i da će u Madridu biti održani razgovori lidera Turske, Švedske i Finske.
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO povećava broj vojnika u visokoj spremnosti na 300.000

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022

NATO će povećati broj vojnika u visokoj pripravnosti sa oko 40.000 na više od 300.000, najavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg, uoči samita u Madridu..."Transformisaćemo snage NATO-a za odgovor i povećati broj jedinica visoke spremnosti na više od 300.000", rekao je Stoltenberg...Generalni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Veliki "remont" Alijanse: 300.000 vojnika NATO-a u visokoj pripravnosti

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2022

BRISEL - Jens Stoltenberg, generalni sekretar Alijanse, rekao je da će ubuduće broj snaga NATO-a za brzo reagovanje biti 300.000, umjesto dosadašnjih 40.000 vojnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.