O kandidaturi Kijeva za NATO se ne može razgovarati sve dok traje sukob - Mađarski MSP

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2023, 23:07

O kandidaturi Kijeva za NATO se ne može razgovarati sve dok traje sukob - Mađarski MSP

Mađarska vlada je nepokolebljiva da se o članstvu Ukrajine u NATO-u ne može razgovarati sve dok traje oružani sukob u zemlji, izjavio je u ponedeljak mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.
Na pitanje na zajedničkoj konferenciji za novinare sa slovačkim kolegom Miroslavom Vlahovskim da li bi Ukrajina mogla da dobije poziv za NATO na samitu alijanse u Viljnusu 11-12. jula, Sijarto je izjavio da "to ne dolazi u obzir". Prema njegovim rečima, „ne može se razgovarati o članstvu [NATO] zemlje u ratu“. „Ovo pitanje ne može biti uključeno u dnevni red“, istakao je Sijarto. Prema rečima visokog diplomate, velika većina njegovih evropskih kolega se slaže sa ovim stavom i „isto mišljenje izražavaju u privatnim razgovorima“ .
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sijarto: "Mađarska i Kuvajt se zalažu za hitne mirovne pregovore u Ukrajini"

Izvor: Blic, 03.Jul.2023

I Mađarska i Kuvajt zalažu se za hitne mirovne pregovore u Ukrajini, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto posle razgovora sa kuvajtskim kolegom Salemom Abdulahom Al-Džaberom Al-Sabahomu Budimpešti, napominjući da se sukob može rešiti samo diplomatskim putem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.