Nuklearno oružje NATO na našoj teritoriji? Ne

Izvor: B92, 19.Maj.2022, 10:45

"Nuklearno oružje NATO na našoj teritoriji? Ne"

Pitanje raspoređivanja baza i nuklearnog oružja NATO-a u Finskoj neće biti tema razgovora nakon stupanja zemlje u NATO, kaže finska premijerka Sana Marin.

"To nije tema razgovora", istakla je ona u intervjuu italijanskom listu "Korijera dela Sera". Prema rečima Marinove, sve zavisi od nacionalnih odluka zemlje, niko ne može da nametne Finskoj nešto što narod neće.

Ona je sigurna da će, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što zemlja uđe u NATO, Finska sačuvati status posrednika u međunarodnim procesima, čime se odlikovala dok je bila neutralna.

Ulazak zemlje u NATO predstavljaće akt mira, a ne objava rata, dodala je Marinova.

"Mi smo ratovali sa našim susedima (Rusijom) u prošlostima, i sa njima imamo složenu istoriju. Napravili smo ovaj izbor, kako bismo zaštitili našu naciju i našu decu", istakla je finska premijerka.

Sa Turskom, koja se protivi ulasku Finske i Švedske u NATO, treba razgovarati, zaključila je političarka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Marin: Finska ne želi nuklearno oružje ili NATO baze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2022

Ukoliko postane članica NATO, Finska ne želi da rasporedi nuklearno oružje ili da postavi vojne baze na svojoj teritoriji, rekla je premijerka Finske Sana Marin za današnje izdanje "Korijere dela sera"...Finska i Švedska su formalno juče zatražile članstvo u NATO objašnjavajući tu odluku napadom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.