Nova kovačnica u Krušiku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2010, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova kovačnica u Krušiku

VALJEVO -

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac otvorio je danas u Holding korporaciji Krušik novi kovački centar vredan 4,5 miliona evra.

Centar su zajednički finansirali država preko Javnog preduzeća Jugoimport SDPR i Krušik u odnosu 51 prema 49 odsto, a u kovačkom centru će raditi 80 radnika.

Stručnjaci iz Nemačke su od juna u novoj hali od 4.500 kvadrata reparirali deo opreme iz stare Krušikove kovačnice srušene tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO bombardovanja 1999, dok je deo opreme nov, ali kompletna montaža još nije završena.

Šutanovac je danas rekao da će država Srbija tokom 2011. nastojati da kompletno obnovi tehnlogiju u novom kovačkom centru Krušika ali i da investira u obnovu raketnog programa, čiji je nosilac u bivšoj SFRJ bio upravo Krušik.

U kovačkom centru proizvodiće se košuljice za minobacačke programe manjih kalibara, a od juna 2011. počeće kovanje košuljica mina većih kalibara.

Obnovom kovačnice uštedeće se oko šest miliona dolara, koliko se do sada trošilo na uvoz košuljica za mine iz Bugarske i BiH.

Danas je novinarima rečeno i da će Krušik u 2010. ostvariti izvoz od preko 30 miliona dolara.

U toj fabrici je od 2008. otvoreno oko 800 novih radnih mesta, pa ona sada zapošljava 1.650 radnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.