Norveška odlučila: Vojska ostaje

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 20:13

Norveška odlučila: Vojska ostaje

Norveška će produžiti prisustvo svojih snaga u okviru NATO-a u Litvaniji do 2024. godine, saopštila je danas norveška vlada.

U saopštenju se podseća da su norveške snage od oko 150 pripadnika deo pojačanog prisustva NATO-a u Litvaniji od 2014. godine.

Istovremeno, Kanada je danas obećala da će rasporediti još do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1.200 svojih vojnika u Letoniji u okviru plana NATO-a da pojača svoje bataljone za odvraćanje ruske agresije u baltičkom regionu, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pokrenut napad; Zasuti su dronovima

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 06:53

Rusija je protekle noći pokrenula vazdušni udar na Kijev...Međutim, rema preliminarnim informacijama, ukrajinska PVO oborila je sve dronove iranske proizvodnje "šahid" koje je lansirala ruska strana, saopštila je ukrajinska vojska...Šef kijevske vojne administracije Sergej Popko napisao je na Telegramu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.