Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njoki: Srbija da uskladi politiku sa EU

BEOGRAD - Članstvo u NATO nije uslov za ulazak u Evropsku uniju, ali Brisel bi želeo da Srbija spoljnu i odbrambenu politiku uskladi s politikom EU u tim oblastima, izjavio je juče predstavnik Delegacije EU u Srbiji Tomas Njoki.

- Članstvo u NATO nije uslov za članstvo u EU, ali te dve organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dele iste vrednosti poput demokratije i vladavine zakona - rekao je Njoki na skupu u Beogradu pod nazivom "Hajde da razgovaramo o NATO", koji je organizovala nevladina organizacija Centar za evroatlantske studije.

Njoki, koji je šef političkog odeljenja Delegacije EU u Srbiji, rekao je da bi EU želela da Srbija vodi konzistentnu spoljnu i odbrambenu politiku usklađenu s politikom EU u tim oblastima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.