Niš obeležio 24 godine od bombardovanja kasetnim bombama tokom NATO agresije

Izvor: Beta, 07.Maj.2023, 14:30

Niš obeležio 24 godine od bombardovanja kasetnim bombama tokom NATO agresije

Parastosom i polaganjem venaca i cveća na spomenik žrtvama NATO agresije, na Univerzitetskom trgu Nišu je danas obeležen Dan sećanja na civile stradale od kasetnih bombi tokom bombardovanja 1999. godine.Pre 24 godine u NATO bombardovanju Univerziteta, Velike pijace, autobuske stanice i naselja pored Kliničkog centra, poginulo je 16 ljudi, a teže ranjeno 18.Jedna od stradalih je i Nišlijka Ljiljana Spasić (26) koja je bila u sedmom mesecu trudnoće.Među onima koji su danas položili cveće na spomenik žrtvama NATO agresije bio je Aleksandar Trifunović, čiji je otac Trifun poginuo u bombardovanju."Otac je imao tada 86 godina, ali je bio vitalan. Stajao je ispred kuće kada su se odjednom pojavili avioni i zasuli čitavo naselje kasetnim bombama. Geleri su izrešetali celu kuću, rekao je Trifunović.On je kazao da je u momentu bombardovanja bio u gradu, ali da je došao do svog naselja čim su se avioni razišli."Zatekao sam užas, ranjene i poginule ljude na ulici, uništene kuće. Pomogao sam da jednog mlađeg komšiju koji je bio teško ranjen unesemo u kola, a kada sam stigao do svoje kuće zatekao sam oca takođe teško ranjenog. Još je bio živ, ali je vrlo brzo preminuo u bolnici", vidno potrešen izjavio je Trifunović.Kako je kazao, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Položeni venci na godišnjicu bombardovanja Niša kasetnim bombama

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2023

Polaganjem venaca i cveća na spomenik žrtvama NATO agresije, na Univerzitetskom trgu u Nišu je danas obeležen Dan sećanja na civile stradale od kasetnih bombi tokom bombardovanja 1999. godine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.