Niš: Uklonjena bomba zaostala iz NATO bombardovanja, evakuisani mogu da se vrate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2024, 09:45

Niš: Uklonjena bomba zaostala iz NATO bombardovanja, evakuisani mogu da se vrate

Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbednoj lokaciji na kojoj će biti uništena, izjavio je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.

Dodao je da evakuisani građani iz ovog naselja mogu da se vrate u svoje domove.

Čaušić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je objasnio da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova izmeštena sa teritorije grada Niša, saopštio je MUP.

Avio-bomba je bezbedno neutralisana i uklonjena sa gradilišta i evakuisani građani mogu bezbedno da se vrate u svoje domove, kazao je Čaušić, koji se građanima Niša zahvalio na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju.

Čaušić se zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Prema njegovoj proceni, potpuno uništavanje avio-bombe MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, biće obavljeno u narednih sat vremena na bezbednoj lokaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Oči u oči" sa 430 kilograma eksploziva: Evakuisano 1.300 ljudi u Nišu, počelo uklanjanje jedne od NAJVEĆIH BOMBI pronađenih u Srbiji! (FOTO)

Izvor: Blic, 21.Apr.2024

Akcija neutralisanja i uništavanja avio-bombe zaostale iz NATO bombardovanja u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu otpočela je nakon što je stanovništvo dela naselja Stevan Sinđelić uspešno evakuisano, izjavio je v. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije...

Nastavak na Blic...

USPEŠNO UKLONJENA BOMBA U NIŠU! Uskoro POTPUNO uništenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2024

Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbednoj lokaciji na kojoj će biti uništena, izjavio je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.