Nema govora da uđemo u NATO i uvedemo sankcije Rusiji

Izvor: Press, 02.Avg.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema govora da uđemo u NATO i uvedemo sankcije Rusiji"

Nema govora o tome da će Srbija postati članica NATO saveza, niti da će uvesti sankcije Ruskoj Federaciji izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.
foto:B92.net
Prema njegovim rečima, potpuno je nerazumljivo, neshvatljivo, neodgovorno i zlonamerno napadati jedinog državnika u Evropi Aleksandra Vučića, koji neće da popusti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pod tim pritiscima.
"Ja moram priznati da baš ne odobravam, a ponekad i ne razumem, kada predsednik Vučić govori o tome da treba već sada da ostavlja nasleđe iza sebe i postavlja datume kada će se povući iz politike, ali on sigurno ni ne razmišlja o tome da u svom nasleđu ostavi Srbiju u NATO paktu", rekao je Vulin novinarima.

Nema govora o tome da će Srbija postati članica NATO saveza, ističe ministar i dodaje da, ako neko misli da treba da vrši pritisak na njega (Vučića), nema potrebe to da radi, zato što se neće uvesti sankcije Rusiji i neće se dozvoliti da Srbija uđe u NATO pakt.

"On (Vučić) je jedini političar u Srbiji koji ima otpornost prema pritiscima da Srbija uđe u NATO i da uvede sankcije Rusiji. Aleksandar Vučić je jedini političar koji ima hrabrosti i snage da ne popusti pod pritiscima i da ne približava Srbiju nijednom vojnom savezu, pa ni NATO savezu. On je jedini koji to može da izdrži", rekao je Vulin.

Svako ko mili da treba da vodi politiku umesto Srbije - greši, smatra Vulin i ističe da je Srbija vojno neutralna zemlja, koja "i te kako zna šta su joj prioriteti, u kom pravcu treba da ide, kako da se razvija", te da se oslanja samo na sebe.

"I ako ćemo da vodimo dijalog o KiM, vodićemo ga mi, zato što mi tako hoćemo, u vreme kada mi odredimo da će biti potrebno da ga vodimo, ne treba niko da nam daje savete po tom pitanju, mi odgovaramo za sebe", rekao je Vulin.

Takođe, ministar naglašava da ne može da razume "tu količinu mržnje koja se ispušta" prema Aleksandru Vučiću, ni kao čovek, ni kao političar.

"Kako god hoćete, nemoguće je razumeti da čovek ima toliku podršku u svom narodu, a takvu mržnju u delu medija. Još jednom, kritikovati jedinog državnika u Evropi, koji je rekao da neće u NATO i koji je odbio da uvede sankcije Rusiji, zlonamerno je i neodgovorno", zaključio je ministar odbrane.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.