Ne zaboravimo patnju i strah iz 1999

Izvor: JužneVesti.com, 24.Mar.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne zaboravimo patnju i strah iz 1999"

Uspomene na dane i noći u podrumima, zvuk sirena i pogibije naših sugrađana u bombardovanju 1999. godine, obnovljena su na Dan sećanja na žrtve NATO agresije parastosom i polaganjem venaca na Spomen-kapelu i Spomenik žrtvama kod Banovine.

Kako je u svojoj evidenciji, na osnovu koje je i izdao knjigu "Niš u ratnom plamenu", zabeležio naučni radnik i publicista Novica Ranđelović, za to vreme u Nišu je poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 26 civila, teže je ranjeno njih 60, a lakše - čak 200.

U Nišu su se sirene za početak ili kraj vazdušne opasnosti čule 258 puta, stanovnici su pod vazdušnom opasnošću bile puna 52 dana, dok su bombe grad razarale 29 dana i za sobom ostavile srušene mostove, škole, fabrike.

I taj napad doneo je žrtvu, ali godinu dana kasnije, kada je zaostalu bombu čovek slučajno aktivirao ašovom u svojoj bašti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.