Ne mešamo se, ali sa žaljenjem beležimo pokušaj uvlačenja u NATO

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne mešamo se, ali sa žaljenjem beležimo pokušaj uvlačenja u NATO"

Rusija se nikada nije mešala u unutrašnje stvari BiH i nema takve namere, navodi se iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Ipak, dodaju oni, sa žaljenjem beleži neprekidne pokušaje uvlačenja naroda BiH u orbitu vojno-političke Severnoatlantske alijanse, čemu se jedan od konstitutivnih naroda protivi.

Ambasada Ruske Federacije u BiH skreće pažnju na činjenicu da svi koji su upoznati sa realnom situacijom u savremenoj BiH mogu videti da nema ni znakova konsenzusa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u lokalnom društvu u pogledu članstva u NATO-u.

"Očigledno je da se jedan od konstitutivnih naroda u BiH protivi članstvu u ovom vojnom bloku, da nije zaboravio malignu ulogu koju je Alijansa odigrala tokom sukoba u BiH i na Kosovu 1995. i 1999. godine, i da se protivi integraciji u NATO, što je, sa tačke gledišta logike i zdravog razuma, sasvim razumljivo", ističe se u saoštenju, preneli su mediji u BiH.

Izračeno je i uverenje da veštačko uvlačenje BiH u evroatlantsku orbitu potkopava unutrašnju političku stabilnost, stvara nove podele i u suprotnosti je sa logikom Dejtonskog mirovnog sporazuma u kojem je predviđeno donošenje vitalnih odluka isključivo na osnovu konsenzusa tri konstitutivna naroda.

Napominju da poštuju suverenu volju naroda.

"U vezi sa nastavkom tumačenja stava Rusije o evroatlantskim integracijama BiH, hteli bismo konačno da razjasnimo ovo pitanje. Naglašavamo da se Rusija nikada nije mešala u unutrašnje stvari BiH, nije imala i nema takve namere. U takvim kategorijama ne radimo u principu, poštujemo suverenu volju naroda", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruska ambasada: Rusija se nikada nije mešala u unutrašnje stvari BiH

Izvor: Beta, 04.Okt.2019

Ruska ambasada u BiH je danas saopštila da se "Rusija nikada nije mešala u unutrašnje stvari BiH" i da "nema takve namere".Ambasada je ukazala da, suprotno tome, "postoje neprekidni pokušaji uvlačenja naroda BiH u orbitu vojno-političke Severnoatlantske alijanse, čemu se jedan od konstitutivnih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.