Izvor: JUGpress.com, 12.Apr.2023, 21:07

Narodna stranka položila venac kod grdeličkog mosta

LESKOVAC

“Ne treba se bojati ljudi, već neljudskog u njima, “ uklesano je na spomeniku pokraj železničkog mosta, posvećenom stradalim žrtvama NATO agresije u Grdelici.

Tog kobnog ponedeljka, 12. aprila 1999. godine u 11. časova i 39. minuta, Grdelica je postala kravava. Od monstruoznog zločina NATO pakta, prošlo je već 24. godine, nažalost, rane su još uvek sveže, još uvek otvorene i podjednako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bole kao i prvog dana, saopštio je Gradski odborr Narodne stranke u Leskovcu.

“U vezi sa tim, delegacija Gradskog odbora Narodne stranke u Leskovcu je položila venac na spomenik i time odala počast svim nevino nastradalim žrtvama.

Voz broj 393, na liniji Beograd – Solun, prvi put toga dana nije uspeo da se uz zvuk sirene javi Grdeličanima. U vazdušnom napadu ubijeno je i ranjeno više desetina ljudi. Tačan broj do danas nije utvrđen. Smatra se da je ubijeno 15 civila, među kojima i šestogodišnji dečak.

Voz smrti, pogođen je sa dva projektila. Prema saopštenju tadašnjeg komandanta NATO pakta, generala Veslija Klarka, navodno je cilj je bio most na Južnoj Moravi. Navodno, voz se kretao previše brzo, tako da pilot nije mogao vizuelno da ga prepozna.

Prema pisanju nemačkog “Frankfurter Rundšaua” iz januara 2000. prikazani snimak pogotka bio je ubrzan tri puta u odnosu na realnu brzinu kako bi se stvorio pogrešan utisak o brzini voza. Naknadno istraživanje dotičnog medija ustanovilo je da je snimak ubrzan čak više od četiri puta. Što možemo izvesti zaključak da je cilj bio zapravo voz, a ne most.

Za ovaj monstruozan zločin, ni nakon 24. godine, još uvek niko nije odgovarao.

Ubijali su nas onda, kao što nas ubijaju i sada. Onda su nas ubijali bombama, danas nas ubijaju ekonomski, pravno, socijalno, zdravstveno, kulturno, duhovno i moralno.

Oni koji su devedesetih bili na vlasti, koji su zbog loše vođene politike, doveli do toga da Srbija bude bombardovana i koji su gurnuli zemlju u izolaciju, a među i njima sadašnji predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, koji se dosetio da godinama kasnije hipokritski dovodi zločince, agresore i mrzitelje srpskog naroda, su i dalje na vlasti.

Podesetićemo vas da je prvo doveo na svoj miting 2017. Gerharda Šredera ,kanclelara NATO pakta, zatim izabrao za savetnika Tonija Blera, i na kraju poklonio Klitntonovima 2. miliona evra za kampanju, da bi ga lično Bil Klitnon tapšao po ramenu i time pogazio po grobovima svih nesrećno poginulih i to ne samo poginulih ovde, u vozu, u Grdelici, već širom Srbije, a u omalovažio njihovim potomcima, dok je tim sramnim činovima istovremeno abolirao zločine NATO agresora.

Njegovi novi prijatelji, koje je stekao u međuvremenu, koji su nam prvo demokratiju doneli bombama, koji su nam aneksirali našu južnu pokrajinu Kosovo i Metohiju, danas nam nameću razne nove sporazume, razne nove predloge.

Tako su nam prvo su nametnuli Briselski sporazum, po kojem su povučene sve institucije Srbije sa područja Kosova i Metohije, postignuti dogovori u obalsti energetike i telekomunikacija, integrisani Srbi u tzv. kosovsko pravosuđe i policiju, i stvoreni svi atributi za stvaranje države, a danas nam nameću i nekakav ultimatum ili kako ga oni zovu Francusko-nemački plan, po kojem se od Srbije zahteva, da dozvoli samoproglašenoj državi Kosovo članstvo u međunarodnim organizacijama, kao što su Ujedinjene Nacije, a na šta je sve Aleksandar Vučić i pristao.

Ukratko, ne postoji nacionalno osvešćeno srpsko biće, a da ga ne zaboli veliko stradalništvo svog naroda. Kao što se danas sećamo žrtava iz Grdelice, čuvajmo sećanje i na sve ostale naše žrtve. Učimo iz prošlosti, učimo iz naših grešaka i poraza, stecimo iz istih mudrost i razum, kako bi se naučili da pobeđujemo i da u budućnosti sačuvamo naše porodice, naš narod i našu državu”, navodi se u saopštenju Narodne stranke. (kraj) NS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.