Napad na konvoj američkih vojnika u Avganistanu, vozilo naišlo na bombu, ima poginulih

Izvor: B92, 11.Jan.2020, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na konvoj američkih vojnika u Avganistanu, vozilo naišlo na bombu, ima poginulih

Bomba je eksplodirala na putu u pokrajini Kandahar u Avganistanu prilikom prolaska konvoja američkih vojnika, kaže portparol NATO-a i avganistanski zvaničnik.

Dvojica američkih vojnika su poginula, a dvojica su ranjena kada je njihovo vozilo naišlo na bombu postavljenu pored puta u južnoj provinciji Kandahar u Avganistanu, saopštila je američka vojska, prenosi AP.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani.

Uprkos zimskom zatišju u borbama zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obilnih snežnih padavina u planinama gde se talibani obično odmaraju i planiraju svoje godišnje ofanzive, bombe na putevima i dalje se detoniraju u mestima kojima patroliraju avganistanske snage i njihovi saveznici.

Visoki avganistanski vojni zvaničnik u Kandaharu rekao je da se incident dogodio u okrugu Dand.

Strane trupe ogradile su to područje i drže avganistanske snage dalje od mvesta nesreće, dodao je zvaničnik.

Ranije je portparol NATO-a rekao da ocenjuje situaciju, ali je odbio izneti detalje, javlja Fena, a prenosi Avaz.ba.

Portparol talibana Kari Jusuf Ahmadi preuzeo je odgovornost za napad i rekao da je eksplozija ubila sve vojnike u vozilu. Talibani obično tvrde da ima žrtava i naduvaju cifre kada napadaju avganistanske i strane trupe, konstatuje Rojters.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dva američka vojnika poginula u napadu talibana u Avganistanu

Izvor: RTS, 11.Jan.2020

Dvojica američkih vojnika su poginula a dvojica su ranjena kada je njihovo vozilo naišlo na bombu postavljenu pored puta u južnoj provinciji Kandahar u Avganistanu, saopštila je američka vojska, prenosi AP. Odgovornost za napad preuzeli su talibani. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.