Najmanje 14 mrtvih u Avganistanu

Izvor: Blic, 05.Apr.2010, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 14 mrtvih u Avganistanu

Najmanje 10 ektremista ubijeno je u Avganistanu u akciji NATO snaga blizu granice s Pakistanom, četvoro civila je poginulo u eksploziji bombe na putu, a jedna funkcionerka provincijskog saveta i njen telohranitelj ranjeni su kada su nepoznati napadači na njih otvorili vatru.

Snage NATO su saopštile da su rano jutros, u zajedničkoj akciji sa avganistanskom vojskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i policijom, ubile 10 ektremista u provinciji Nangarhar. Prilikom pretrage mesta gde su se ektremisti krili pronađene su automatske puške, granate, materijal za porizvodnju bombi i oprema za komuniciranje, navedeno je u saopštenju Alijanse.

U gradu Gazniju, jugozapadno od Kabula, u eksploziji bombe na putu kasno sinoć je poginulo četvoro civila, od kojih tri žene, a ranjeno četvoro dece, saopštilo je avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenele su agencije.

Funkcionerka saveta provincije Baglan Nida Hijani teško je ranjena u Pul-e Humriju, na severu Avganistana, kada su nepoznati napadači otvorili na nju vatru. U pucnjavi je ranjen i njen telohranitelj, navele su lokalne vlasti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.