Najava katastrofe: NATO se sprema za rat sa Rusima

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 12:37

Najava katastrofe: NATO se sprema za rat sa Rusima

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je Evropljane da pojačaju proizvodnju oružja kako bi povećali snabdevanje Ukrajini i popunili sopstvene zalihe

On je govorio za intervjuu objavljenom danas u nemačkim medijima.

Manje od nedelju dana pre sastanka ministara odbrane NATO-a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Briselu 15. i 16. februara, Stoltenberg je rekao: "Moramo brže da obnovimo i razvijemo našu industrijsku bazu da bismo povećali snabdevanje Ukrajini i popunili sopstvene zalihe.

"To znači da je neophodno preći sa mirnodopske spore proizvodnje na brzu proizvodnju u vreme sukoba", rekao je Stoltenberg nemačkom listu Velt am zontag. "Nema neposredne vojne pretnje protiv (NATO) saveznika. Istovremeno, Kremlj redovno preti zemljama NATO-a", naglasio je Stoltenberg.

Ističući da je ruska invazija na Ukrajinu pre skoro dve godine pokazala da "mir u Evropi nije samorazumljiv", on je istakao važnost zaštite zemalja Alijanse. "Sve dok ulažemo u našu bezbednost i ostajemo jedinstveni, nastavićemo da odvraćamo agresiju", rekao je on.

"NATO ne želi rat sa Rusijom, ali moramo da se pripremimo za sukob koji bi mogao da traje decenijama“, dodao je on.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Generalni sekretar NATO za nemački list: Naoružajte se i pripremite za višedecenijski sukob sa Rusijom

Izvor: Danas, 10.Feb.2024

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg apelovao je na zemlje članice alijanse da povećaju proizvodnju oružja u Evropi. On je u intervjuu za Velt am Zontag koji je preneo The Moscow Times istakao da je trenutni tempo proizvodnje pogodan za mirnodopsko vreme, ali nedovoljno za sukob velikih razmera.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.