Na Srbiji da odluči da li želi u NATO

Izvor: Vesti-online.com, 14.Dec.2009, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Srbiji da odluči da li želi u NATO

Generalni sekretar NATO- a Anders Fog Rasmusen izjavio je da pozdravlja korake koje je Srbija nedavno preduzela kako bi poboljšala saradnju sa NATO, a da je na građanima Srbije je da odluče da li je članstvo u tom vojnom savezu od koristi za Srbiju.

Rasmusen je u ponedeljak za "Blic" rekao da Deklaraciju o neutralnosti, koju je usvojila Skupština Srbije, ne vidi kao prepreku za razvoj saradnje NATO i Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

"Mnoge neutralne države su značajno angažovane kao partneri NATO, kao, na primer, Austrija, Finska i druge. Srbija je pristupila programu "Partnerstvo za mir" krajem 2006. godine, ali u proteklom periodu nije u potpunosti iskoristila potencijale tog programa. Nadam se da će Srbija takođe postati aktivnija, ali je na vašoj vladi odluka da li želi da to uradi", rekao je generalni sekretar Severnoatlantskog saveza i bivši premijer Danske, koji je funkciju u NATO preuzeo 1. avgusta ove godine.

"Čvrsto verujem da je evroatlantska integracija zemalja zapadnog Balkana presudna za dugoročnu bezbednost i stabilnost", kazao je Rasmusen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.