NOŽ U LEĐA ERDOGANU? Stoltenberg ovom izjavom zapalio sve: I dalje postoji mogućnost da se Švedska pridruži NATO ove nedelje

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 14:39

NOŽ U LEĐA ERDOGANU? Stoltenberg ovom izjavom zapalio sve: I dalje postoji mogućnost da se Švedska pridruži NATO ove nedelje

Lideri zemalja članica NATO okupiće se ove nedelje u Viljnusu.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je i dalje postoji mogućnost da se Švedska pridruži NATO tokom samita Alijanse ove nedelje u Vilnjusu, uprkos protivljenju Turske.

Upitan da prokomentariše to što turski predsednik Redžep Tajip Erdogan povezuje članstvo Švedske u NATO-u sa članstvom Turske u EU, Stoltenberg je rekao da, iako podržava članstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ankare u EU, što se njega tiče, Švedska je već ispunila uslove za pridruživanje NATO savezu, koji broji 31 članicu, prenosi Rojters.

- I dalje je moguće da imamo pozitivnu odluku o Švedskoj u Vilnjusu - rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare.

Erdogan je ranije danas izjavio da Evropska unija treba da otvori put za pristupanje Ankare Uniji pre nego što turski parlament odobri kandidaturu Švedske za prijem u NATO.

Lideri zemalja članica NATO okupiće se ove nedelje u Viljnusu u trenutku kada se Alijansa suočava sa, kako definišu u Briselu, najopasnijim i nepredvidivim okruženjem od Hladnog rata.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.