NEMAČKI LEVIČARI UPOZORILI: Obustavite vojne vežbe NATO, uvredićete Ruse (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2020, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKI LEVIČARI UPOZORILI: "Obustavite vojne vežbe NATO, uvredićete Ruse" (VIDEO)

Tokom predstojećih vojnih vežbi NATO-a "Branilac Evrope 2020" učestvovaće oko 37.000 vojnika iz raznih zemalja-članica Alijanse.

Raspoređivanje snaga NATO na ruskoj granici u okviru vojnih vežbi "Branilac Evrope 2020" može uvrediti ruski narod, upozorili su poslanici u Bundestagu.

U obraćanju federalnoj vladi Nemačke, poslanici "Levice" su naveli da su stanovnici Rusije i drugih postsovjetskih država potomci ljudi, koji su dali najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << doprinos u borbi protiv fašizma tokom Drugog svetskog rata.

- NATO se neodgovorno igra sa vojnom stabilnošću Evrope baš uoči obeležavanja 75. godišnjice ulaska Crvene armije u Berlin i pobede nad Hitlerovim fašizmom, a to je uvreda za rusko stanovništvo i mnoge ljude u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza - navodi se u obraćanju.

Defender Europe 2020 will be the largest transfer operation of American troops to Europe in 25 years. https://t.co/SfHYbiRUyg

— Remix (@RMXnews) January 16, 2020

Prema mišljenju poslanika, nemačka vlada treba da izvuče zaključke iz istorije i da napravi korak ka postizanju uzajamnog razumevanja i smanjenju napetosti.

Ranije je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio da će to biti "najveće raspoređivanje američkih trupa u Evropi u poslednjih 25 godina". Vežbe će trajati od februara do juna.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.