NATO žestoko odgovorio Trampu: Na svaki napad uslediće snažan odgovor

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 16:45

NATO žestoko odgovorio Trampu: Na svaki napad uslediće snažan odgovor

Svaki nagoveštaj da NATO saveznice neće braniti jedna drugu podriva bezbednost Alijanse i dovodi američke i evropske vojnike u rizik.

To je rekao generalni sekretar te organizacije Jens Stoltenberg, nakon što je bivši američki predsenik Donald Tramp poručio da ne bi štitio države koje ne plaćaju svoje obaveze i da bi "ohrabrio" Rusiju da ih napadne.

"Na svaki napad na NATO usledio bi ujedinjen i snažan odgovor", poručio je Stoltenberg tokom posete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Parizu, preneo je Rojters.

Tramp je u subotu izavio da je, tokom jednog skupa NATO rekao šefu "jedne velike države" da SAD pod njegovim rukovodstvom ne bi štitila države "delinkvente", ali i da bi "ohrabrio" Rusiju da napadne bilo koju članicu NATO koja ne plaća svoje obaveze prema Severnoatlantskoj alijansi.

Izjava Trampa odmah je naišla na oštru kritiku Bele kuće, koja je ju je nazvala "užasavajućom i nedoličnom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.