NATO želi političko rešenje ukrajinske krize

Izvor: Akter, 04.Sep.2014, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NATO želi političko rešenje ukrajinske krize"

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da članice NATO žele političko rešenje ukrajinske krize i da su spremne da sa Rusijom razgovaraju o tome

Ona je, međutim, upozorila da bi nove sankcije mogle biti upotrebljene da bi se pojačao pritisak na Rusiju, preneo je Rojters.

"Mi smo takođe spremni da damo težinu našim političkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zahtevima zavođenjem daljih sankcija", rekla je nemačka kancelarka na samitu NATO koji se održava u Velsu.

"Poruka je da mi želimo političko rešenje; mi i posebno ukrajinski predsednik spremni smo, naravno, da razgovaramo sa Rusijom o tome", dodala je Merkel.

U velškom gradu Njuportu održava se dvodnevni samit NATO, a glavne teme su ukrajinski konflikt, situacija u Iraku, Siriji i kako je pre nekoliko dana najavio generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen biće doneta odluka o formiranju udarne jedinice za brzo reagovanje i izgradnju vojnih baza na istočnim obodima NATO u cilju odvraćanja "potencijalnog agresora".
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO spreman za razgovor s Rusijom

Izvor: B92, 04.Sep.2014

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da članice NATO-a žele političko rešenje ukrajinske krize i da su spremne da s Rusijom razgovaraju o tome...Ona je, međutim, upozorila da bi nove sankcije mogle biti upotrebljene da bi se pojačao pritisak na Rusiju, preneo je Rojters..."Mi smo...

Nastavak na B92...

Merkel: NATO želi političko rešenje ukrajinske krize

Izvor: Blic, 05.Sep.2014, 10:26

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da članice NATO žele političko rešenje ukrajinske krize i da su spremne da sa Rusijom razgovaraju o tome...Ona je, međutim, upozorila da bi nove sankcije mogle biti upotrebljene da bi se pojačao pritisak na Rusiju, preneo je Rojters..."Mi smo takođe...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.