NATO zabrinut zbog Kine i 5G mreže: Da se preispita

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 19:17

NATO zabrinut zbog Kine i 5G mreže: Da se preispita

Generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg izjavio je da Zapad ne može da ignoriše uspon Kine, kao i da je važno da Velika Britanija preispita ulogu Huaveja u svojoj 5G mreži, kako bi garantovala njenu bezbednost.

Kako Rojters prenosi, Stoltenberg je za radio BBC rekao da se Kina približava Zapadu na različite načine, kao i da se nada da će se Britanija pobrinuti da 5G mreža u ovoj zemlji bude bezbedna.

Zbog toga je važno da se uz novi osvrt utvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na koji način bi ovaj cilj mogao da bude ostvaren, istakao je generalni sekretar NATO saveza.

U sklopu šire ponovne procene odnosa sa Kinom, Britanski nacionalni centar za sajber bezbednost analizira uticaj skorašnje najave Sjedinjenih Država o uvođenju sankcija protiv Huaveja na odluku Britanije da dozvoli ovoj kompaniji da učestvuje u izgradnji 5G mreže u zemlji, donetoj ranije u toku ove godine.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.