NATO vojne vežbe u Rumuniji počinju sutra

Izvor: Akter, 15.Apr.2015, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO vojne vežbe u Rumuniji počinju sutra

Oko 2.200 rumunskih, američkih, britanskih i moldavskih vojnika učestvovaće u vojnim vežbama u Rumuniji blizu ukrajinske granice koje pocinju sutra

Vežbe će trajati do 30. aprila na dve lokacije u istočnoj Rumuniji - vazdušnoj bazi Mihail Kogalničeanu kod crnomorske luke Konstance i na strelištu u gradu Smardanu.

Rumnski ministar odbrane Mirčea Duša rekao je danas da će Rumunija organizovati preko 340 vojnih vežbi ove godine, uglavnom zajedno sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << NATO-om i njenim partnerima iz Evropske unije.

Rumunski vojnici danas su proveravali svoju spremnost u Smardanu, oko 250 kilometara severoistočno od Bukurešta, i izveli vežbu uoči dovnedeljnih manevara.

Duša je rekao da su vežbe deo plana odobrenog na samitu NATO-a 2014. da se pojača istočno krilo Alijanse i EU koje se graniči s Ukrajinom.

"Mi ćemo stalno rotirati trupe na ovom krilu", rekao je Duša novinarima.

On je rekao da se američki razarača nalazi u Konstanc i 12 aviona A-10 američkog vojnog vazduholovstva na aerodromu u Kampija Turziji u severozapadnoj Rumuniji.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.