NATO važan instrument za zastrašivanje Rusije

Izvor: B92, 01.Jun.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NATO važan instrument za zastrašivanje Rusije"

Vašington, Berlin -- Majk Pomeo pozvao je Nemačku da poveća rashode za odbranu na dva odsto BDP-a, jer je NATO "važan instrument za zastrašivanje Rusije", piše "Bild".

"Najteža odluka je u rukama nemačkog naroda. Vlada Nemačke dala je obećanje o dva odsto (za rashode na odbranu) i ljudi treba da traže da vlada održi obećanje. NATO je suviše važan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << instrument za zastrašivanje Rusije", rekao je Pompeo.

On je naglasio da Nemačka treba da pruži doprinos makar u tome što je "sama obećala", preneo je Sputnjik.

U aprilu je šef nemačke diplomatije Hajko Mas izjavio da vlasti te zemlje žele da realizuju svoje obaveze prema NATO-u koje se tiču povećanja rashoda za odbranu u visini od dva odsto BDP-a.

Kako je naveo američki predsednik Donald Tramp, SAD ne isključuju da će od svojih saveznika iz NATO-a zahtevati da povećaju budžet za odbranu na više od dva odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.