Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2015, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO uspostavlja komandne centre u 6 evropskih država

NATO će u predstojećim mjesecima uspostaviti komandne centre u šest evropskih država, najavio je danas generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg u okviru plana za reakciju na ponašanje Rusije.

Ti centri će obrazovati lanac komandnih centara za najavljene snage za brzo reagovanje od oko 5.000 vojinika, o čemu bi detalji trebalo da se usaglase na sastanku ministara odbrane NATO sljedeće nedjelje, prenio je Vol strit >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << džurnal (Wall Street Journal).

Centri u Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Letoniji, Litvaniji i Estoniji će, takođe, omogućiti vezu između NATO i oružanih snaga tih zemalja.

Stoltenberg je na konferenciji za novinare u Briselu tražio od članica NATO da povećaju izdvajanja za odbranu kako bi se pariralo ruskom vojnom bružetu.

On je najavio da će se za dvije nedjelje sastati s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom na marginama bezbjednosne konferencije u Minhenu za dvije nedjelje.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.