NATO ugovorio put za evakuaciju koji zaobilazi Pakistan

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jun.2012, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO ugovorio put za evakuaciju koji zaobilazi Pakistan

NATO je sa zemljama centralne Azije zaključio sporazum o evakuaciji vojnih vozila i opreme iz Avganistana putem koji će optpuno zaobići Pakistan, rekao je u ponedeljak generalni sekretar alijanse Anders Fog Rasmusen.

Uzbekistan, Kirgistan i Kazahstan odobrili su NATO snagama da prevezu opremu kroz njihovu teritoriju, rekao je Rasmusen. Budući da NATO već ima sporazum sa Rusijom, taj dogovor mu omogućava da desetine hiljada vozila i vojne opreme dopremi u Evropu kopnenim putem.Pakistan je zatvorio južne puteve za dopremanje zaliha pre šest meseci, nakon što su 24 pakistanska vojnika greškom ubijena u vazdušnom napadu SAD. Zbog tog incidenta, NATO je bio primoran da se skoro sasvim osloni na takozvanu Severnu distributivnu mrežu.BRISEL, 4. juna 2012. (Beta-AP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO se evakuiše bez Pakistana

Izvor: Akter, 05.Jun.2012

NATO je sa zemljama centralne Azije zaključio sporazum o evakuaciji vojnih vozila i opreme iz Avganistana putem koji će optpuno zaobići Pakistan

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.