NATO u četvrtak potpisuje protokol o pristupanju Crne Gore

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2016, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO u četvrtak potpisuje protokol o pristupanju Crne Gore

Šefovi diplomatija država-članica NATO-a u četvrtak nameravaju da potpišu protokol o stupanju Crne Gore u Alijansu koji zatim treba da ratifikuju zemlje NATO-a, saopšteno je na sajtu Alijanse.

„Ministri inostranih poslova zemalja-saveznika 19. maja 2016. godine potpisaće protokol o pristupanju Crne Gore. Nakon potpisivanja protokola, Crna Gora će dobiti status ’pozvanog‘, što će omogućiti njenim predstavnicima da učestvuju na sastancima saveznika u svojstvu posmatrača“, navodi se u dokumentu posvećenom širenju Alijanse.

Svečana ceremonija potpisivanja protokola će biti održana u Briselu u petak u okviru još jednog ministarskog sastanka.

Protokol o pristupanju unosi izmene u Vašingtonski sporazum, koji je osnovni dokument Pakta. Ove izmene biće predmet ratifikacije zemalja-članica, a zatim će Crna Gora postati punopravni član nakon dobijanja završnog poziva generalnog sekretara NATO-a.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.