NATO treba da bude spreman na loše vesti iz Ukrajine – Stoltenberg

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2023, 20:19

NATO treba da bude spreman na loše vesti iz Ukrajine – Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da bi NATO trebalo da bude spreman za loše vesti iz Ukrajine, prema njegovom intervjuu televiziji ARD u subotu.
„Trebalo bi da budemo spremni i na loše vesti“, izjavio je on, upitan da li se plaši da će se situacija u Ukrajini u budućnosti pogoršati. „Ratovi se razvijaju u fazama. Ali moramo da podržimo Ukrajinu i u dobrim i u lošim vremenima. Ključno je povećati proizvodnju municije, izjavio je Stoltenberg, priznajući da zemlje NATO-a nisu bile u stanju da zadovolje povećanu potražnju za njom. On je izjavio da je Ukrajina sada u „kritičnoj situaciji“, ali je odbio da preporuči šta Kijev treba da uradi. Prepustiću Ukrajincima i vojnim komandantima da donesu ove teške operativne odluke“, izjavio je Stoltenberg. On je takođe prokomentarisao izazove sa kojima se suočava evropska odbrambena industrija. „Jedno od pitanja kojima treba da se pozabavimo je fragmentacija evropske odbrambene industrije“, izjavio je on. Šef NATO-a je izjavio da je to u interesu Evrope i da je dobro za poslove u industriji. On je izjavio da je važno ne dozvoliti da cene municije rastu sada kada je potražnja porasla. Stoltenberg je izjavio da u poslednjih nekoliko meseci nije bilo značajnijih pomaka na bojnom polju. On je odbio da podeli perspektivu šta bi moglo da se desi sledeće. „Ratovi su sami po sebi nepredvidivi“, izjavio je on. „Ali znamo da što više podržavamo Ukrajinu, to će se rat brže završiti. Izvor: TASS (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Stoltenberg: NATO treba da bude spreman i na loše vesti iz Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Dec.2023

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da zapadni vojni savez treba da bude spreman i na loše vesti sa ukrajinskog fronta, ne precizirajući detalje. "Ratovi se odvijaju u fazama. Moramo da podržimo Ukrajinu i u dobrim i u lošim vremenima. Trebalo bi da budemo spremni i na loše vesti",...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.