NATO traži da međunarodni posmatrači i lekari odu u Dumu

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO traži da međunarodni posmatrači i lekari odu u Dumu

NATO je danas pozvao Rusiju i Iran da obezbede da se međunarodnim posmatračima i medicinskom osoblju omogući da dođu u oblast u Siriji gde se navodno dogodio hemijski napad.

NATO traži da međunarodni posmatrači i lekari odu u Dumu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da pored sirijskog predsednika Bašara Asada, Alijansa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << želi da "Iran i Rusija koji podržavaju Siriju omoguće da međunarodni posmatrači, ali medicinska pomoć imaju pristup toj oblasti".

Stoltenberg je rekao da se među članicama NATO-a vode konsultacije kako reagovati na hemijski napad i dodao da je važno da odgovaraju počinioci tog napada. Sirijski opozicioni aktivisti i lekari kažu da je u hemijskom napadu u Dumi, gradu kod Damaska koji su kontrolisali pobunjenici, ubijeno 40 ljudi.

Sirijska vlada negira te navode. Ruska vojska je saopštila da snage sirijske vlade sada potpuno kontrolišu Dumu.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.