„NATO se ne protivi vežbama Srbije sa Rusijom? Ne verujte ovim rečima”

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2017, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„NATO se ne protivi vežbama Srbije sa Rusijom? Ne verujte ovim rečima”

NATO priznaje Srbiji pravo da izvodi vežbe sa Rusijom, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg. Vojni analitičar Oleg Glazunov rekao je da ova izjava samo potvrđuje politiku dvostrukih aršina američkih partnera u NATO-u.

"NATO priznaje suvereno pravo Srbije da donese odluke o uspostavljanju Rusko-srpskog humanitarnog centra i da izvodi zajedničke vežbe sa Rusijom", izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

"Srbija će sama odlučiti o Ruskom humanitarnom centru. Znam da Srbija izvodi vojne vežbe sa Rusijom, ali takođe izvodi vojne vežbe sa NATO. Mi poštujemo suverenu odluku, jer Srbija je suverena zemlja", - rekao je Stoltenberg.

Član Acosijacije vojnih eksperata, profesor političkih nauka i sociologije Oleg Glazunov je mišljenja da je izjava Stoltenberga samo potvrda politike dvostrukih aršina SAD i njenih partnera u NATO.

"U stvari, to je politika dvostrukih aršina. Kao i obično, SAD i NATO govore o demokratiji, slobodi i nezavisnosti država, ali, u stvari, mi ćemo videti kakav će biti pritisak na Srbiju, ako se bude išlo na zbližavanje sa Rusijom. U tom govoru, generalni sekretar NATO-a u tom duhu i govori, da je Srbija - suverena zemlja, a putem tajnih kanala se vrši pritisak na Vladu Srbije dok se eventualno sve akcije Srbije na zbližavanje veza sa Rusijom ne svedu na nulu. Stoga, ja ne verujem ovim rečima generalnog sekretara. Postoji zapravo, novi hladni rat. A da Amerikanci za to vreme puštaju Srbiju u približavanju Rusiji - to je besmislica. To jednostavno ne može biti tako. Koliko puta smo čuli njihove izjave o zajedničkim ljudskim vrednostima, ali u stvari sve se ispostavilo kao politika dvostrukih aršina", zaključio je Oleg Glazunov.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.