NATO se izvinjava zbog poginulih civila u Avganistanu

Izvor: Blic, 03.Mar.2011, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO se izvinjava zbog poginulih civila u Avganistanu

Nakon istrage koalicionih snaga koja je ustanovila da je devet civila poginulo za vreme ratnih operacija u istočnom Avganistanu, kada su vojnici greškom otvorili vatru na civile, odgovarajući na napad pobunjenika u Darah Je Peču u Kunaru, NATO uputio izvinjenje, prenosi "Glas Amerike".

Avganistanski zvaničnici izdali su saopštenje u kome se kaže da je u vazdušnom napadu NATO poginulo devetoro dece koja su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << skupljala drva za potpalu.

Američki zvaničnici objašnjavaju da je do zabune došlo u komunikaciji, kada je poslata pogrešna informacija o lokaciji pobunjenika.

Povezane vesti: Avganistan: Najmanje 65 civila ubijeno u napadima snaga NATO Ove godine u Avganistanu poginulo skoro 700 stranih vojnika Najmanje 25 mrtvih u vazdušnom napadu NATO u Avganistanu U Avganistanu za devet godina poginulo 2.200 stranih vojnika U napadima u Avganistanu poginulo deset civila

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.