NATO preti Rusiji? Lavrov: Posledice će biti katastrofalne

Izvor: B92, 05.Dec.2022, 15:52

NATO preti Rusiji? Lavrov: "Posledice će biti katastrofalne"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je NATO ozbiljna pretnja Rusiji i da pozicije Zapada predstavljaju rizik od sukoba nuklearnih sila.

On je upozorio i da bi posledice bile katastrofalne.

Lavrov je, takođe, rekao da žali što su SAD odbile razgovore sa Moskvom o strateškoj stabilnosti - nizu pitanja vezanih za nuklearno oružje, preneo je Rojters.

On je kazao da će bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktnih razgovora između dve najveće svetske nuklearne sile, rizik po globalnu bezbednost samo rasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov: Politika NATO rizik za direktan sukob između dve nuklearne sile

Izvor: Blic, 05.Dec.2022

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je NATO ozbiljna pretnja Rusiji i da pozicije Zapada predstavljaju rizik od direktnog sukoba nuklearnih sila sa katastrofalnim posledicama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.