NATO pozvao Tursku da se usmeri na pretnju Islamske države u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO pozvao Tursku da se usmeri na pretnju Islamske države u Siriji

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg založio se danas za političko rešenje sukoba u Siriji i pozvao Tursku da se usredserdi na pretnju ekstremista Islamske države u toj zemlji, dve nedelje od kada su turski vojnici ušli u severoistočnu Siriju u ofanzivi protiv tamošnjih kurdskih snaga.

Ankara smatra sirijske kurdske borce teroristima povzeanim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa kurdskom pobunom u Turskoj.

"Nedavni događaji naglašavaju hitnu potrbu za političkim rešenjem u Siriji", rekao je Stoltenberg.

On je rekao da je važno da se osigura da su ekstremisti poraženi i da se shvati da borba protiv ekstremističke Islamske države nije završena i da se "oni mogu vratiti".

Rusija i Turska dogovorile su se juče da rasporede snage duž gotovo celog pojasa nas everoistočnoj sirijskoj granici da popune prazninu ostavljenu naglim povlačenjem američkih snaga iz te oblasti.

Stoltenberg je rekao da je malo rano da se ocenjuju rezuzltati tog sporazuma.

Ministri odbrane NATO će o turskoj invaziji severne Sirije razgovarti sutra u Briselu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.