Izvor: RuskaRec.ru, 28.Maj.2017, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO pozvao Rusiju da povuče priznanje Aphazije i Južne Osetije

Parlamentarna skupština NATO-a poziva Rusiju da povuče priznanje nezavisnosti „okupiranih regiona Gruzije” Aphazije i Južne Osetije i da odatle povuče svoju vojsku, javlja dopisnik portala „Vzglяd” iz Tbilisija.
Gruzija reagovala na vojni sporazum Rusije i Južne Osetije
Ovaj poziv se navodi u deklaraciji koja će biti usvojena na zasedanju Parlamentarne skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << NATO-a u Tbilisiju 29. maja. Tekst rezolucije je danas objavljen u gruzijskim medijima.
Skupština NATO-a predlaže Rusiji da „poštuje nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Gruzije u međunarodno priznatim granicama”, kao i da „odgovori na obaveze koje je jednostrano preuzela Gruzija o neprimenjivanju sile i uzdržavanju od svih provokacionih i agresivnih dejstava prema Gruziji”, piše „Vzglяd”.  
Pritom Parlamentarna skupština NATO-a „pozdravlja konstruktivnu politiku Gruzije usmerenu ka deeskalaciji zategnutosti u odnosima sa Rusijom”.
NATO optužio Rusiju da „svakodnevno prisvaja gruzijsku teritoriju”
Poslanici NATO-a takođe pozivaju vlade svojih zemalja da doprinesu stvaranju takvih uslova koji bi pomogli Gruziji da dobije „Akcioni plan za članstvo” u Severnoatlantskoj alijansi, da redovno održavaju manevre zajedno sa Gruzijom, kako u multilateralnom, tako i u bilateralnom formatu.
Poslanici NATO-a su podržali jačanje odbrambene sposobnosti Gruzije, uključujući plan podrške razvoju mogućnosti Gruzije u sferi PVO i u drugim pravcima. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO optužio Rusiju da „svakodnevno prisvaja gruzijsku teritoriju”

Izvor: RuskaRec.ru, 29.Maj.2017, 09:44

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ale je na završnom zasedanju u Tbilisiju optužio Rusiju da „svakodnevno prisvaja gruzijske teritorije”, a takođe je izjavio da je neophodno članstvo Gruzije u Severnoatlantskoj alijansi, javlja dopisnik portala „Vzglяd” iz Tbilisija.. NATO...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.