NATO pozdravlja produženje sporazuma Novi START

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Feb.2021, 17:09

NATO pozdravlja produženje sporazuma Novi START

NATO pozdravlja i u potpunosti podržava produženje sporazuma Novi START (Strategic Arms Reduction Treat) između Sjedinjenih Država i Ruske Federacije na pet godina, saopćeno je 3. februara iz sjedišta NATO-a u Briselu. Kako je navedeno u saopćenju, saveznici NATO-a vjeruju da sporazum Novi START doprinosi međunarodnoj stabilnosti, te izražavaju snažnu podršku njegovoj daljnjoj provedbi kao i aktivnom dijalogu o načinima za poboljšanje strateške stabilnosti. Saveznici su i dalje odlučni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

NATO pozdravio produženje sporazuma Novi START

Izvor: Danas, 03.Feb.2021

NATO je pozdravio i u potpunosti podržao produženje sporazuma Novi START između SAD i Rusije na pet godina, saopšteno je iz sedišta NATO-a u Briselu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.