Izvor: Vostok.rs, 13.Jul.2017, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO podržao nacističke kolaboratore iz 2. svetskog rata protiv

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova pozvala je javnost da prekine pokušaje NATO-a da revidira istoriju. Ona je tako odreagovala na objavljeni video-snimak na Tviteru NATO pakta o borcima protiv sovjetske vlasti u Baltiku.

„Ne budite ravnodušni, to je istorijska distorzija koju namerno širi NATO sa ciljem potkopavanja rezultata Nirnberga. To treba prekinuti! Ako je danas Bandera heroj, "Šumska braća" - partizani koji spasavaju Baltik, šta će biti sutra?“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.



Stepan Bandera bio je kontraverzni ukrajinski političar i nacionalista koji je osnovao Organizaciju ukrajinskih nacionalista. Ubijen je 1959. godine u Minhenu. Sarađivao je sa nacistima, kao i njegove jedinice koje su činile zločine nad civilnim staništvom. 

Ona je podsetila da su „Šumska braća“ organizacija u kojoj su se nalazili oficiri SS-a, od čijih diverzija su poginule hiljade civila. Zaharova je podsetila da su organizaciju do sredine ’50-ih godina pomagale zapadne specijalne službe, što NATO dobro zna. Takođe postoje dokumenti o tome.

Većina "Šumske braće" se u Drugom svetskom ratu borila na strani fašista, pomagala da se reši „jevrejsko pitanje“ i čuvala logore sa sovjetskim zarobljenicima. 

Statistika njihove posleratne aktivnosti to potvrđuje. Od 25 hiljada njihovih žrtava na teritoriji Litvanije 23 hiljade su sami Litvanci. 
This is the story of the Forest Brothers who fought the Soviet army for their homelands after WWII pic.twitter.com/4JcfuJPmeO
— NATO (@NATO) July 11, 2017 Juče je NATO objavio snimak o takozvanoj „Šumskoj braći“ koja su se borili protiv sovjetskih vlasti u Baltiku ’40-ih i ’50-ih godina, nazvavši ih borcima protiv „sovjetske okupacije“.
 


Pogledaj vesti o: Twiter,   Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.