Izvor: Glas javnosti, 24.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO pobio žene i decu u Avganistanu

Hamid Karzai, predsednik Islamske Republike Avganistana, juče je „oštro osudio proizvoljnu operaciju koalicionih snaga“ u oblasti Šindand provincije Herat „koja je usmrtila oko 70 osoba, uključujući žene i decu“ a koja se dogodila u četvrtak uveče, preneo je Nacionalni avganistanski radio.

Prema izjavi iz pres-kancelarije predsednika, „članovi provincijskog veća i lokalni oficiri bezbednosti provincije Herat su u svojim prvim izveštajima javili da je oko 70 osoba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uglavnom žena i dece, ubijeno i da su mnogi drugi ranjeni u selu Azizabad u oblasti Šindand tokom proizvoljne i nekoordisane vojne operacije koalicionih snaga“.

Karzai je ovom prilikom izjavio da „svi napori vlade Avganistana da se spreče civilne žrtve do sada nisu dali željene rezultate i naši nevini zemljaci bivaju žrtve antiterorističkih operacija“. On je ponovio da će avganistanska vlada od sada preduzeti sve neophodne mere da spreči ponavljanje takvih „bolnih incidenata“, a zatim pojasnio kako. Predsednik je, kako javlja avganistanski radio, „naredio ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova da spreme sveobuhvatni plan za sprečavanje civilnih žrtava i predstave ga predsedničkom kabinetu što je moguće pre kako bi se on kasnije mogao predati koalicionim snagama“.

....Uf...Sto se ovaj Karzai naljuti.E konju jedan...pa zasta je NATO nego da ubija.Sad si se setio .

A ovo je kao prvi put?Ovakve stvari se desavaju svaki drugi dan .NATO najmanje mari za civile.Oni su im zadnja rupa na svirali.Ionako planiraju da a sledecij 12 meseci smanje populaciju za 2 milijarde.Oni koji dre NATO najmanj misle na ljude .Njima je vazna MOC i NOVAC.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Zbog stradalih civila smena oficira

Izvor: B92, 25.Avg.2008, 02:37

Kabul, Pešavar -- Avganistanski predsednik Hamid Karzai smenio je dva visoka oficira povezana sa napadom u petak, kada je poginulo 89 civila... Karzai je odmah osudio napad i kritikovao je američke snage u Avganistanu zbog "jednostranih operacija" u oblasti Šindand, ali je kasnije nagovestio da su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.