NATO planira dodatne trupe na istočnim granicama Alijanse

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO planira dodatne trupe na istočnim granicama Alijanse

Ministri odbrane članica NATO-a saglasili su se da pojačaju vojno prisustvo duž istočne granice Alijanse, kako bi se, prema rečima generalnog sekretara Alijanse, Jensa Stoltenberga, odvratila agresija od zemalja kao što je Rusija.
Stoltenberg je rekao je da je cilj da se oforme multinacionalne jedinice koje će "poslati snažan signal jedinstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Alijanse", prenela je agencija DPA.

Napad na jednog članicu je napad na sve članice, istakao je Stoltenberg, dodavši da će NATO odgovoriti na svaki akt agresije.
Detalje plana, uključujući i broj trupa, trebalo bi da bude gotov u narednim mesecima, u susret Samitu NATO-a, koji će se u julu održati u Varšavi.
Odnosi između NATO-a i Rusije u poslednje dve godne spali su na najniži nivo od okončanja Hladnog rata, zbog navodnog mešanja Moskve u sukob u Ukrajini.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.