NATO planira da poveća vojni kontingent u Iraku

Izvor: Vostok.rs, 29.Jan.2020, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO planira da poveća vojni kontingent u Iraku

NATO planira da poveća vojni kontingent u Iraku tako što će prebaciti u ovu državu snage koalicije za borbu protiv DAEŠ-a, na čijem su čelu SAD. Alijansa će time odgovoriti na Trampov zahtev da se poveća aktivnost na Bliskom istoku, piše „Vol strit džurnal“. NATO je obelodanio plan o povećanju broja vojnih savetnika i instruktora u Iraku posle Trampovog poziva saveznicima da povećaju aktivnost na Bliskom istoku, podseća autor članka. Predlog je podržao veliki broj članica NATO-a.
Prema rečima diplomata, ministri odbrane zemalja NATO-a mogli bi da odobre taj korak na sastanku koji je planiran za sledeći mesec. „To neće naročito promeniti situaciju na licu mesta“, smatra jedan od evropskih diplomata iz Alijanse, koji je istakao da je cilj ideje predsednika SAD „zavođenje reda“ i „promena imidža“. List podseća na to da je Tramp proteklih godina više puta kritikovao Alijansu. Zemlje-članice NATO-a i dalje rade na tome da zadovolje zahteve šefa Bele kuće za povećanom aktivnošću.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.