NATO pakt se izvinio SULTANU Erdoganu: Jedan norveški službenik umalo da NADRLJA, a možda i jeste

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2017, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO pakt se izvinio SULTANU Erdoganu: Jedan norveški službenik umalo da NADRLJA, a možda i jeste

Alijansa ne prestaje sa izvinjenjima

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izvinio se predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu jer se njegovo ime našlo na listi "neprijatelja" tokom vežbe.

Foto: Profimedia

Erdogan je povukao 40 vojnika sa vežbe jer se njegovo ime, ali i ime Kemala Ataturka našlo među "neprijateljima", i rekao da to "nije jedinstvo i nije alijansa".

Foto: Reuters

Stoltenberg je rekao da "incident >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne predstavlja stav NATO" i da je u pitanju "potez pojedinca", a "listu neprijatelja" je navodno sastavljalo lice koje nije zaposleno u NATO-u. Stoltenberg je objasnio da je ta osoba pod ugovorom sa norveškim vlastima, koje su ga udaljile sa vežbe i sprovode istragu.

- Turska je veoma cenjen saveznik NATO i oni imaju veliki doprinos u zajedničkoj bezbednosti - rekao je Stoltenberg.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.