NATO otvara bazu na Jadranu: Alijansa će iz Hrvatske SEJATI SMRT po svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO otvara bazu na Jadranu: Alijansa će iz Hrvatske SEJATI SMRT po svetu

Centar će služiti za obuku i prevoz

U središtu NATO u Briselu je potpisan Memorandum o osnivanju centra Alijanse u Zadru koji će služiti za obuku pilota helikoptera i aviona i za prevoz specijalnih snaga u posebne misije!

Hrvatska je na ovaj način prvi put na svojoj teritoriji dobila svojevrsnu NATO bazu. Sporazum su potpisali hrvatski ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrane Damir Krstičević i zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler.

- Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju o multinacionalnom specijalnom avio-programu, čiji će domaćin biti prekrasni grad Zadar, preduzimamo važan korak u daljem razvoju sposobnosti Alijanse stvarajući multinacionalno obrazovno rešenje kao sveobuhvatan okvir saradnje - rekla je Gotemiler.

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević istakao je da su snage avijacije za posebne operacije važan i vrlo prilagodljiv element u sklopu NATO alata za odvraćanje i odbranu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.