NATO ostavlja Ukrajinu na cedilu? Priznali poraz: Nismo se pomerili niti dobili oružje

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 16:43

NATO ostavlja Ukrajinu na cedilu? Priznali poraz: Nismo se pomerili niti dobili oružje

Ukrajinska vojska nije uspela da postigne očekivani uspeh u kontraofanzivi zbog jake linije odbrane ruske armije, navodi italijanski list "Korijere de la sera".

Ovaj medij poziva se na izjavu ukrajinskih komandira.

"Nismo se pomerili ni za metar od juna i nismo dobili nikakvo novo oružje od NATO-a", požalio se pukovnik Oružanih snaga Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sergej Janduljski.

Prema mišljenju oficira, Moskva se dobro pripremila za ukrajinsku kontraofanzivu.

"Istina je da nismo očekivali tako jaku reakciju Rusa. Oni su se veoma dobro utvrdili, imali su više od godine da to učine. Njihova minska polja su ogromna", rekao je drugi visoko rangirani oficir vojno-obaveštajne službe u Kramatorsku.

Kontraofanziva ukrajinskih snaga počela je 4. juna. Uspeh nije postignut ni u jednom od pravaca, a ukrajinske snage su pretrpele velike gubitke u ljudstvu i tehnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.