NATO odlučio da pomaže

Izvor: B92, 02.Apr.2020, 21:35

NATO odlučio da pomaže

Ministri spoljnih posova NATO obavezali su se danas na video konferenciji da će ta alijansa pomoći u borbi protiv korona virusa.

Pomoć će biti u vojnim avionima za evakuaciju obolelih i dopremu pomoći.

Ministri su zadužili zapovednika savezničkih snaga u Evropi, generala Toda Voltersa da koordinira potrebnu vojnu podršku u borbi protiv aktuelne krize i početak korišćenja koridora za brz prelet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u evropskom vazdušnom prostoru za vojne avione koji prevoze medicinsku opremu, prenosi Hina.

Vojna komanda Saveza zadužena je da identifikuje kapacitete i viškove opreme kako bi ona mogla da se pošalje zemljama koje su najviše pogođene korona virusom.

"NATO je stvoren da bi se bavio krizama. Mi možemo da pomognemo i naš Savez igra svoju ulogu", izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltemberg nakon video konferencije.

Prema njegovim rečima, glavni zadatak NATO i dalje je zaštita skoro milijardu ljudi koji žive u članicama Saveza.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO pomaže u borbi protiv pandemije virusa korona

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2020

BRISEL - Ministri spoljnih poslova NATO obavezali su se danas na video konferenciji da će ta alijansa pomoći u borbi protiv virusa korona vojnim avionima za evakuaciju oboljelih i dopremu pomoći.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.