NATO o litijama u Crnoj Gori: Sloboda izražavanja važna u svakoj demokratiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2020, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO o litijama u Crnoj Gori: Sloboda izražavanja važna u svakoj demokratiji

NATO se ne meša u unutrašnje stvari svojih članica, a sloboda izražavanja je važna u svakoj demokratiji sve dok se to radi na miran način, rečeno je za podgoričke Vijesti iz te alijanse, a povodom najnovijih događaja u vezi sa spornim Zakonom o slobodi veroispovesti.

Na pitanja Vijesti da li je alijansa obaveštena o dešavanjima u Crnoj Gori, da li prati situaciju, da li smatra da postoji bezbednosni rizik i kakva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je praksa NATO-a kada u državi članici postoji ta vrsta rizika, iz NATO-a su poručili:

"NATO se ne meša u unutrašnje stvari. Sloboda izražavanja važna je u svakoj demokratiji - sve dok se to radi na miran način", rečeno je podgoričkom dnevniku iz te alijanse.

Vijesti podsećaju da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović nedavno je u intervjuu Televiziji Crne Gore rekao da nije tačno da je zbog održavanja litija Crna Gora zvala NATO u pomoć, ali je rekao da je Crna Gora, kao odgovorna članica, razmenila informacije s tim u vezi sa alijansom.

"Višak očekivanja od EU ni od NATO-a nisam imao, ali bih voleo da vidim, da ove informacije malo prodrmaju i briselsku administraciju i u drugim centrima, da se shvati da vreme na Balkanu definitivno ne stoji. Očekivao bih da Evropa shvati da je ovo vreme za odlučnu akciju i da ne prima zapadnobalkanske države bez prethodno ispunjenih uslova, ali da svako može da napreduje ako ispuni uslove", rekao je tada Đukanović.

Iz Đukanovićevog kabineta juče su ponovili te navode.

Crna Gora je članica NATO-a od 2017.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasio se i NATO o crnogorskim litijama: Slobodan izražavanja je važna u svakoj demokratiji

Izvor: Blic, 12.Feb.2020

Nakon spekulacija da je Crna Gora zatražila podršku NATO alijanse oko kontrolisanja protesta vezanih za kontroverzni Zakon o slobodi veroispovesti, oglasila se i ova međunarodna organizacija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.