NATO ne podržava separatiste i prekrajanje granica osim u Srbiji

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO ne podržava separatiste i prekrajanje granica osim u Srbiji

Upitan kako teritorijalni integritet Kipra poštuje članica NATO-a Turske koja je 1974. okupirala severni deo ovog ostrva, i proglasila nepriznatu Tursku republiku Severni Kipar generalni sekrtar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da „Severni Kipar nije anektirala druga zemlja u Evropi“.

Međutim aneksiju Severnog Kipra nije izvršila druga zemlja u Evropi...Ako navodite taj primer, slažem se da je Krim anektiran silom, rekao je Stoltenberg, prenosi portal Vzglяd.  

On je takođe naglasio da kada Rusija počne da poštuje granice Ukrajine i prestane da podržava i finansira separatiste (kako Zapad zove ustanike) na istoku Ukrajine biće to važan korak u cilju poboljšanja odnosa Rusije i NATO-a, prenosi Ruska reč 
Moskva je u više navrata na svim nivoima negirala optužbe za mešanje u konflikt u Ukrajini i obraćala se zemljama članicama NATO-a sa zahtevom da to i dokažu.

Međutim, s druge strane NATO je otvoreno podržavao terorističke organizacije na Kosovu, doturajući im oružje, opremu i logistiku, te je na posletku u koordinaciji sa teroristima, koje je i sam bio ranije priznao za terorističke, delovao koordinisano protiv snaga bezbednosti Srbije, te na posletku terorističke organizacije na Kosovu priznao kao legalne i legitimne snage.

NATO snage i članice ove alijanse takođe podržavaju i stvaranje tzv "Vojske Kosova", te separatističkim vlastima u Prištini pružaju svu potrebnu logistiku uperenu protiv interesa i suvereniteta Republike Srbije na njenoj teritoriji.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.