Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2018, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: nastavićemo da procenjujemo naše prisustvo u Crnom moru

Nakon što je ukrajinski predsednik Petro Porošenko pozvao članice NATO-a da pošalju ratne brodove u Azovsko more zbog povećanja napetosti u odnosima s Rusijom, Alijansa je danas saopštila da je već u velikoj meri prisutna u oblasti Crnog mora.
Portparolka NATO-a Oana Lungesku rekla je da brodovi Alijanse rutinski patroliraju i izvode vežbe u Crnom moru, ističući da su njihovi brodovi tamo proveli 120 dana ove godine, u odnosu na 80 dana 2017. Oana Lugansku je rekla da je nekoliko NATO saveznika izvelo vazdušne i izviđačke letove u tom regionu, ističući da članice Alijanse - Bugarska, Rumunija i Turska - izlaze na Crno more i imaju sopstvenu vojnu opremu koja je tamo raspoređena. „NATO-a već ima dosta u Crnom moru, i nastavićemo da procenjujemo naše prisustvo u tom regionu“, rekla je ona. Ukrajinski predsednik Petro Porešenko ranije je rekao da se nada da su NATO zemlje „sada spremne da premeste brodove u Azovsko more kako bi pomogle Ukrajini i osigurale bezbednost“. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.