NATO koristi krizu u Ukrajini za izgradnju borbenih kapaciteta u Evropi — Šojgu

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2023, 11:52

NATO koristi krizu u Ukrajini za izgradnju borbenih kapaciteta u Evropi — Šojgu

Severnoatlantska alijansa koristi ukrajinsku krizu kao izgovor za izgradnju svojiһ grupa u istočnoj i centralnoj Evropi, izjavio je u četvrtak ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
NATO koristi ukrajinsku krizu kao izgovor za izgradnju svojih grupa. Pokrenuta je još jedna faza širenja alijanse. Modernizuje se vojna infrastruktura u istočnoj i centralnoj Evropi, raspoređuje se udarno oružje, a obim i intenzitet zajedničkog vežbe se povećavaju“, rekao je Šojgu na sastanku Saveta ministara odbrane Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB). Napomenuo je da će najveće ovogodišnje vežbe biti Defender Europe 2023, koje će uključiti zemlje van bloka. Još jedan alarmantan aspekt, rekao je Šojgu, je „rastuća agresivna retorika i zajedničke \'nuklearne misije\' zemalja NATO-a u istočnoj Evropi za uvežbavanje upotrebe sistema za isporuku nuklearnog oružja, kao i nadogradnja komponenti američkog globalnog odbrambenog raketnog sistema ." „Ovde spada i snabdevanje Ukrajine municijom sa osiromašenim uranijumom i pokušaji provokacija i udara na ruske strateške objekte“, dodao je on. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Šojgu: NATO koristi ukrajinsku krizu za jačanje infrastrukture u istočnoj Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2023

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu danas je izjavio da NATO koristi ukrajinsku krizu kao izgovor za jačanje svoje vojne infrastrukture u istočnoj i centralnoj Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.