NATO klizi u sukob: Na drugoj strani Putin

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 09:22

NATO "klizi" u sukob: Na drugoj strani Putin

Novi regionalni odbrambeni planovi NATO-a, koji bi trebalo da budu odobreni na samitu u Vilnjusu, konsolidovaće liniju konfrontacije Alijanse prema Rusiji.

To je rekao ambasador Rusije u Belgiji Aleksandar Tokovinjin.

Tokovinjin, koji je trenutno zadužen za kontakte sa sedištem NATO-a u Briselu, izjavio je za RIA Novosti da takve odluke "povećavaju rizik od direktnog sukoba Rusije i članica bloka".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema njegovoj oceni, ti koraci podrivaju bezbednost u Evropi i predstavljaju potvrdu linije konfrontacije u skladu sa strateškim konceptom NATO usvojenim prošle godine u Madridu, gde je Rusija definisana kao glavna i najneposrednija pretnja bezbednosti članica bloka.

RIA navodi da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ranije najavio da će lideri zemalja Alijanse na samitu u Viljnusu 11-12. jula odobriti tri nova regionalna odbrambena plana za borbu protiv glavnih pretnji - "terorizma i Rusije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POTEZ KOJI MENJA SVE! Ova odluka NATO dovodi do direktnog sukoba Rusije i članica bloka, stravično upozorenje Tokovinjina

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023

Rusija definisana kao glavna i najneposrednija pretnja bezbednosti...Novi regionalni odbrambeni planovi NATO-a, koji bi trebalo da budu odobreni na samitu 11-12. jula u Vilnjusu, konsolidovaće liniju konfrontacije Alijanse prema Rusiji za dugi niz godina, ocenio je ambasador Rusije u Belgiji Aleksandar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.