NATO kaže ruski rat u Ukrajini gubi zamah, nada se pobedi Ukrajine

Izvor: Beta, 15.Maj.2022, 11:50

NATO kaže ruski rat u Ukrajini gubi zamah, nada se pobedi Ukrajine

Visoki NATO zvaničnik rekao je danas da vojno napredovanje Rusije u Ukrajini izgleda posustaje i izrazio je nadu da Kijev može da pobedi u tom ratu.Ministri spoljnih poslova NATO na sastanku u Berlinu danas razgovaraju o daljoj pomoći Ukrajini i nastojanjima Finske, Švedske i drugih zemalja da se pridruže Alijansi zbog pretnji od Rusije."Brutalna ruska invazija gubi zamah. Znamo da sa hrabrošću ukrajinskog naroda i vojske i sa našom pomoći Ukrajina može da pobedi u ovom ratu", rekao je zamenik generalnog sekretara NATO Mirčea Džoana, koji predsedava sastanku dok se generalni sekretar Jens Stoltenberg oporavlja od kovida-19.Džoana je rekao da su zemlje koje podržavaju Ukrajinu "ujedinjene, snažne" i da će nastaviti da joj pomažu da pobedi u ratu.Jedno od ključnih pitanja o kojima se razgovara u Berlinu je širenje NATO dalje od sadašnjih 30 zemalja članica.Finska i Švedska su već najavile da žele da se pridruže Alijansi dok se ponovo razmatra nastojanje Gruzije uprkos upozorenju Moskve o posledicama ukoliko njihov sused postane član Alijanse."Finska i Švedska već su najbliži partneri NATO", Rekao je Džoana i dodao da očekuje da saveznici gledaju pozitivno na njihove kandidature.Gruzija će biti takodje pozvana na predstojeći samit NATO u Madridu, rekao je on i dodao ...
Pogledaj vesti o: NATO,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO: Ruski rat u Ukrajini gubi zamah, nadamo se pobedi Ukrajine

Izvor: Danas, 15.Maj.2022

Visoki NATO zvaničnik rekao je danas da vojno napredovanje Rusije u Ukrajini izgleda posustaje i izrazio je nadu da Kijev može da pobedi u tom ratu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.