NATO još ubija

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO još ubija

KOSOVSKA MITROVICA - Od NATO agresije do danas svake godine broj obolelih od karcinoma povećava se za oko 40 odsto u odnosu na prethodnu - upozorava kosovsko-mitrovačka NVO zvučnog imena „Milosrdni anđeo“. Porast malignih oboljenja je ogroman, a država se neadekvatno odnosi prema tom problemu.

Ukupan broj obolelih na celom Kosovu i Metohiji je nemoguće odrediti zbog teškog funkcionisanja zdravstvene službe, transporta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i dijagnostike, usled čega se veliki broj obolelih leči u Kragujevcu, Nišu ili Beogradu.

Genocid

Doktor Nebojša Srbljak, predsednik NVO „Milosrdni anđeo“ već devet godina dokazuje da je „epidemija“ karcinoma i malignih oboljenja na Kosovu i Metohiji direktna posledica radioaktivnog otpada iz nuklearnih centrala koji su zemlje Zapadne alijanse, da bi ga se oslobodile - izručile na ovo područje. Najugroženiji su oni - kaže dr Srbljak - koji su se u trenutku gađanja nalazili blizu mesta eksplozija. Međutim - objašnjava on - taj radioaktivni materijal javnosti najpoznatiji kao osiromašeni uranijum nije imao gde da nestane odmah nakon što je eksplozija završena. On je ostao tu. Ušao je u lanac ishrane, u zemljište i vodu.

Postalo je opštepoznato da najrazvijenije države, članice NATO pakta sa SAD na prvom mestu, ne znajući kako drugačije da se oslobode svog radioaktivnog otpada, koriste razne „mirovne misije“ širom sveta, kako bi ga izručila na slabije razvijene zemlje.

UMIRE SREDNJA GENERACIJA

Alarmantan je i podatak da je prosek starosti obolelih do 2000. godine bio između 71. do 81. godine starosti, a sada se ova granica pomerila na više od deset godina, pa je tako danas najveći broj obolelih star između 50 i 60 godina.

KARCINOM KOSTIJU DECE

Jedna od najstrašnijih manifestacija porasta maligniteta među kosovsko-metohijskim stanovništvom je svakako pojava juvenilnog (sa sigurnim smrtnim ishodom) karcinoma kostiju koji se javlja kod dece do 11 godina.

Ovaj oblik je veoma redak - objašnjava Srbljak - i ranije na 300 hiljada stanovnika nije postojao nijedan oboleli, a sada imamo ovde četvoro dece, teško bolesne.

Ana Radmilović

Podaci koji se navode u članku su totalno netočni.

Osiromašeni uran gotovo uopće nije radioaktivan. Npr. pepeo iz termoelektran na ugljen je višestruko radioaktiviji od OU.

Ono što se događa kod pogotka npr. 30mm granate od OU ispaljene iz topa GAU-8A sa aviona A-10 je slijedeće:

Granata pogađa tenk i u procesu prodora dolazi do razvijanja visoke temperature, lomljenja vrha granate (OU ima svojstvo "samooštrenja" odnosno tako se lomi da vrh projektila ostaje oštar cijelom dubinom proboja kroz oklop) i izgaranja OU. Pri tome se stvaraju uranovi oksidi koji su IZRAZITO TOKSIČNI i KANCEROGENI. Posebno "nezgodno" svojstvo tih oksida je što su u obliku izrazito fine prašine koju vjetar vrlo lako nosi uokolo a dovoljan je udisaj svega nekoliko čestica da bi došlo do razvoja karcinoma.

Poanta mog komentara je da ništa ne dobivate lažima kad je prava istina zapravo gora od laži.

Dakle OU nije radioaktivan ali je IZRAZITO KEMIJSKI toksičan i KEMIJSKI kancerogen.

Nisam primetio da su se borkinje za ljudska prava iz Jukoma i Helsinškog odbora uopšte nešto uzbudile ili ustale tužbom protiv NATO pakta zato što osiromašeni uranijum kojeg su posejali diljem Srbije lagano ubija i Albance i Srbe. Njima je važno da Dobrica Ćosić ni slučajno ne uvredi Albance, a to što ih radijacija bukvalno satire, nema veze! To je humanizam na delu, očekivana renesansa dolazi na kraju!

Karcinom se toliko rasirio po svetu da covek nema pojma sta se desava.Negde radi bombardovanja a negde radi isprobavanja atomskih i slicnih bombi , cunami i druge (ne) prirodne pojave.U zapadnim zemljama svaka peta zena ima samo jednu dojku.Zadnjih 10 odina je lakse dobiti karcinom nego gripu.Sto se tice K&Metohije to je poznato.Jos za vreme bombardovanja Englezi su otvoreno govorili da ce narod umirati specificno na tom prostoru kao i da ce se radjati deca koja nece imati decu , odnosno nece moci da imaju decu zbog neplodnosti.

Ničem boljem ne možemo da se nadamo od ove GENOCIDNE TVOREVINE zvane USA ... pa oni su istrebili jednu rasu ljudi ....

Nek Bog sačuva nas Srbe ( ma koje vere) od okrutnosti , licemerja zapadnog čoveka i podmuklosti Vatikana.

.... a Velika Britanija je istrebila Prvorođene - Aboridžine.Pitaj te ih do kada se mogla izvaditi dozvola za njihov "lov"? .... pravo na ubiujanje.Koliko je poena dobjiano ?

Шекспир је упозорио свет на Енглезе, али нико га није схватио озбиљно!

@anoniman 9. 03h

Uran 238 je izotop urana koji se nalazi u prirodi. On je nestabilan i raspada se na izotope kao sto je U-234 cije je poluvreme raspada 246.000 godina. Prilikom raspada emituje i alfa i beta i gama zracenje. isto kao i izotopi koji nastaju njegovim raspadanjem. Tek toliko da znate o radioaktivnosti a ostalo potrazite u enciklopedijama i naucnim knjigama, pre nego sto pocnete da pisete nepismene komentare.

KAKO DQA PROCITAM TEKSTOVE KOMENTARA?

Мислим да је посетилац из Хрватске желео да саопшти да је жестина његовог зрачења мања него у случају обогаћеног (оног за нуклеарке) и да нагласи да неки прелазе олако преко осталих штетних дејстава. Наравно, јесте сумануто изнета цела та замисао.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Genocid

Izvor: Kurir, 02.Apr.2009

KOSOVSKA MITROVICA - Posle NATO agresije broj obolelih od raka na Kosovu i Metohiji povećava se za oko 40 odsto svake godine, upozorava kosovsko-mitrovačka NVO zvučnog imena ‘’Milosrdni anđeo’’. Tačan broj obolelih u južnoj srpskoj pokrajini nemoguće je odrediti zbog teškog funkcionisanja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.